Procedura Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a publicat vineri 30.03.2018 propunerea de procedura Start–Up Nation 2018, program de încurajare şi de stimulare a înfiintării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Suma alocată

Valoarea Alocaţiei Financiare Nerambursabile este de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Obiectivul

Obiectivul principal al Start-Up Nation 2018 îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Beneficiari

Prin implementarea programului Start-Up Nation se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maximum 10.000 de beneficiari.

În cadrul sesiunii din acest an, aplicanții care nu au primit ajutor financiar nerambursabil în cadrul sesiunii din 2017 pot aplica pentru finanțare în cadrul sesiunii Start-Up Nation 2018, ce va debuta în perioada următoare.

Acest ghid al solicitantului este publicat, pentru moment, în dezbatere publică. Pentru a intra în vigoare, proiectul schemei de minimis va trebui aprobat prin ordin de ministru.
Modelul planului de afaceri, în care este detaliată modalitatea de acordare de punctaj Start-Up Nation 2018, nu a fost încă publicat.

Finanțarea în cadrul prezentei scheme de minimis se face din fonduri de la bugetul de stat și fonduri europene.
Schema se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Puteți consulta mai jos procedura recent publicată.

    Înscrie-te pentru a primi consultanță

    Introduceti codul de verificare: captcha aici:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *